treballadors

Lleure Educatiu i Sociocultural de CCOO
 • Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dijous, 18 de juny de 2020

  Finalització curs 2019-2020

  Demà divendres 19 de juny finalitza el curs escolar 2019-2020.

  Com a treballadores hem rebut el correu on l'empresa ens informa de la suspensió (interrupció) dels nostres contractes.


  Estar dins el Erto és perquè no podem exercir la nostra feina mentre estiguem en contracte. En el moment que el servei del centre en el q estem ubicades finalitza ( és a dir, acaba l'escola  o acaba el servei) nosaltres deixem d'estar dins del Erto per passar a estar a l'atur.


  A partir del dilluns 22 de juny podem demanar hora al sepe per poder fer els tràmits oportuns. En el següent enllaç trobareu les indicacions que s'han de seguir per demanar la cita. 


  indicacions per demanar atur  Quan ens donin la cita al sepe serà el moment idoni per regularitzar tots els problemes que anem arrastrant mentre hem estat en l'erto, és a dir, si hem estat consumint atur ( al estar en erto no hem consumit dies d'atur) quan no ens pertocava, si ens han pagat quantitat erroneas, si no hem cobrat abril, si no ens han pagat alguna mensualitat sencera, si no han tingut en compte els fills a càrreg,....  

  Estem parlant amb l'empresa per intentar que prepari un document per a totes per poder facilitar i agilitzar els tràmits amb el sepe. Estem esperant la seva resposta. Malauradament els esforços per poder arreglar aquesta situació abans de la finalització del curs no ha estat possible. Diariament rebem missatges de companyes que se'ls hi ha arreglat la situació però no en el volum i la velocitat que voldriem.


  Fixes discontinus

  Tenir el contracte fixe-discontinu i haver estat dins de l'erte per causa major ha provocat que ara ens beneficiem de  90 dies més d'atur, és a dir durant 90 dies no estarem consumint del nostre propi atur.


  Obres i serveis

  Al finalitzar el contracte d'obres i serveis l'empresa t'ha de pagar una indemnització de 12 dies per any treballat. Per tant, per poder calcular la situació de cadascú haurem de fer una regla de tres.  A l'hora de fer aquests càlculs haurem de tenir en compte que mentre hem estat en l'erto aquest temps no és computa. És a dir, s'ha de comptar des de l'inici del nostre contracte fins el dia 14 de març ( dia que es va decretar l'estat d'alarma)

  A més a més, en l'article  36 Finalització de la relació laboral en el punt 1 estipula que l'empresa o entitat, en contractacions temporals superiors a 6 mesos, ha de preavisar al treballador/a amb una antelació de 15 dies en el cas de finalització de la relació laboral.
  I en el punt 2. L'incompliment d'aquesta obligació dóna dret al treballador/a a ser indemnitzat amb l'import del salari d'1 dia per cada dia de retard, amb el límit del nombre de dies de preavís.

  Recordem que mentre hem estat en erto no és computa com a temps treballat, per tant hem de comptar com a data màxima el 14 de març. Per poder saber si l'empresa m'ha de pagar aquesta indemnització de falta de preavís. Així doncs podran beneficiar-se aquelles companyes que hagin començat la relació laboral amb l'empresa el dia 12 o 13 de setembre. En el cas d'haver començat més tard d'aquesta data ja no pots gaudir d'aquesta mesura ja que no has estat treballant més de 6 mesos.  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  1 comentaris:

  1. Als treballadors del col•legi LA PRESENTACIÓ DE ARENYS DE MAR vam rebre la notificació de de finalització del ERTE al dia 3 de juny i ens van dir que ja podiem anar a arreglar el ATUR, però per altre banda veig que en el comunicat que heu enviat especifica que la finalitzacio del ERTE es el dia 19 de juny, dia que finalitza el curs.

   ResponElimina

  Item Reviewed: Finalització curs 2019-2020 Rating: 5 Reviewed By: asistentesescolares.ccoo.cat
  Amunt