treballadors

Lleure Educatiu i Sociocultural de CCOO
 • Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dimarts, 22 de gener de 2019

  Les prestacions per maternitat no tributen. NOVA DESGRAVACIÓ PER A MARES TREBALLADORES AMB FILLS O FILLES A LA GUARDERIA  Foto     

  Les prestacions per maternitat no tributen

  Assessorament per reclamar la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat  Nova desgravació per a mares treballadores amb fills o filles a la guarderia:

  Per a les mares que han treballat i han portat els infants a l'escola bressol el 2018 hi ha una desgravació nova de fins a 1.000 €.

  Cal demanar al centre educatiu un certificat especial durant aquest mes perquè us ho incloguin en la renda i s'ha de presentar abans del 15 de febrer.

  Més informació al Model 233. Declaració informativa per a despeses en guarderies o centres d'educació infantil autoritzats de l'Agència Tributària 


  L'Agència Tributària ha activat les vies oficials per a la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat.

  Teniu tota la informació actualitzada a: 
  Informació sobre l'exempció en IRPF de les prestacions per maternitat / paternitat percebudes de la Seguretat Social

  El formulari oficial per a la presentació en paper a les oficines de l'AEAT el podeu trobar a:
  Sol·licitud de rectificació de la declaració de l'IRPF per prestacions públiques de maternitat / paternitat percebudes de la Seguretat Social (Sentència del Tribunal Suprem 1462/2018)

  I podeu fer la sol·licitud telemàtica per a la devolució a:
  Sol·licitud telemàtica sobre la Prestació de maternitat i paternitat (Sentència del Tribunal Suprem)

   El Tribunal Suprem ha dictat una sentència declarant exemptes de tributació les prestacions de maternitat de la Seguretat Social.

  Conseqüències de la sentència

  - A qui estigui cobrant o a qui comenci a cobrar la prestació de maternitat, l’INSS ja no li farà la retenció de l’IRPF.
  - Les persones que han rebut la prestació en algun moment dels últims quatre anys tenen dret a devolució igual que les que estan cobrant la prestació en aquest moment, de les quantitats ja retingudes. CCOO aconsella les persones afectades que reclamin

  I ara tal i com havia reclamat CCOO al govern, el reial decret llei 27/2018 pel qual s'adopten determinades mesures en matèria tributària i cadastral aprovat el passat 28 de desembre, al seu article 1 estableix que també els col·lectius que no estaven inicialment afectats per la sentència del Tribunal Suprem puguin accedir a la devolució. 

  Aquest és el cas dels empleats públics no integrats en la Seguretat Social que perceben les seves retribucions durant els permisos per part, adopció o guarda i paternitat segons l'EBEP, així com dels professionals no integrats en el règim especial de la Seguretat Social, dels treballadors per compte propi o autònoms que perceben tals prestacions de mutualitats de previsió social.

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: Les prestacions per maternitat no tributen. NOVA DESGRAVACIÓ PER A MARES TREBALLADORES AMB FILLS O FILLES A LA GUARDERIA Rating: 5 Reviewed By: asistentesescolares.ccoo.cat
  Amunt